Спартак изпълни голямата си цел – завърна се в професионалния футбол

...
Спартак изпълни голямата си цел – завърна се в професионалния футбол
Коментари Харесай

Пред Петел: Мартин Зафиров с прочувствена реч за Спартак и Енгибаров!

Спартак извърши огромната си цел – завърна се в професионалния футбол и на следващия ден преди мача с Хитрино от 17 часа на „ Локомотив ” играчите ще получат златните си медали и Купата за първото място в Трета лига – Североизточна група.

Покрай добре свършената работа обаче отдавна се приказва за конфликт между треньора Енгибар Енгибаров и спортно-техтническия шеф Мартин Зафиров.

Вярно ли е, че Зафиров не влиза в съблекалнята и какви са връзките му с Енгибаров?

Ето по какъв начин отговори на тези два въпроса на „ Петел ” Мартин Зафиров:

„ Откакто работя в Спартак, го върша по европейски метод, както в белите страни. За мен съблекалнята е неприкосновена територия на треньора и футболистите. Поради тази причина рядко съм влизал в нея - един-два пъти, и единствено по покана на треньора. Не одобрявам, че е вярно президент и който и да е началник, да нахлуват в съблекалнята и да уронват престижа на треньора. Затова в никакъв случай не си разрешавам да го върша, без позволение на треньора. Направих го единствено един път, и то в негово неявяване. След 3:3 с Хитрино влязох и покачих звук на футболистите, само че в никакъв случай няма да го направя повторно, тъй като съблекалнята е неприкосновена територия на треньор и футболисти, и личен състав по решение на треньора.

Така, че не говорете, че аз би трябвало да влизам всеки ден в съблекалнята. Никъде го няма по света, единствено в нашите географски ширини. Аз не влизам в съблекалнята, тъй като тя е на треньора, той е шефът там.

Прави ми усещане, че когато Спартак реализира положителни резултати и се завърна в професионалния футбол, типично по български, когато би трябвало да се радваме на нещо, ние ще му намерим недостатък. Отборът финишира първи и може да приключи пролетта с 15 победи от 15 мача, само че ние би трябвало да намерим проблем, макар че подобен няма.

Аз с Енгибаров проблеми нямам. Имаме разлики във вижданията, и то не в спортно-технически проект, тъй като там аз не се меся. Аз съм в клуба, с цел да извършвам това, което желаят от мен управлението и президента, и да внедря персонални визии и персонални хрумвания в ръководството на клуба, само че чисто организационни, не спортно-технически. По спортно-технически въпроси мога да си давам мнението, само че нищо повече.

За мен е най-важно футболистите да си получават всичко и тимът да е преди всичко. Всичко това е изпълнено, а заслугата Спартак да се завърне във Втора лига е напълно на старши треньора и футболистите. Това, което е изискал треньора, сме му го осигурявали. Оттам нататък отговорността пада върху треньора и играчите, и те я извършиха на 110 %.

Всичко е както би трябвало, ще умра от смях, като слушам по какъв начин съм тръгнал да променям Енгибаров.

Спартаклии, радвайте се, че сме първи, не търсете под вола теле. Типично българска линия - там става нещо, дайте да го развалим, в случай че може.

Толкова доста постигнахме за една година и половина. Знаете къде беше тимът преди този момент, знаете, че нямаше тим, нямаше и терен. Сега сме първи, прави се нов стадин, базите на клуба са върнати, обезпечени са вложения, откогато управляваме, за 2,5 млн.лева – 1 360 000 лв. от страната, 550 000 лв. от Община Варна за нова естрада и нови 660 000 с Данък добавена стойност от Община за дотъкмяване на строително-ремонтните действия на стадиона и цялостното му дооборудване.

Междуличностните и междухарактерните особености ги има във всеки клуб, само че в Спартак те не пречат на работата и резултатите го демонстрират. За нас е най-важно тимът да върви, и по този начин потвърждаваме, че сме експерти.

Влязохме във Втора лига, само че не укривам, че не сме добре финансово. Ръководството обаче прави всичко допустимо да подсигури нужния бюджет, с цел да отговорим на огромните упования. Най-важното на този стадий, е че Спартак възкръсна от пепелта. ”
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР